Νέα έρευνα: Ομοιοπαθητική για την αντιμετώπιση της μαστίτιδας των βοοειδών

Κατηγορία Ομοιοπαθητική
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 06:53 Διαβάστηκε 805 φορές
Online - Holistic Life European Coalition on Homeopathic & Anthroposophic Medicinal Products

Μια νέα ελπιδοφόρα μελέτη υποδεικνύει τις δυνατότητες της ομοιοπαθητικής στη διαχείριση της ανθεκτικής στα αντιβιοτικά μαστίτιδας των βοοειδών, προσφέροντας έτσι στους γαλακτοπαραγωγούς μια πρόσθετη επιλογή έναντι των αντιβιοτικών και καθιστώντας τα γαλακτοκομικά προϊόντα ασφαλέστερα για την υγεία των καταναλωτών και την παραγωγή γάλακτος πιο βιώσιμη.

Η μαστίτιδα των βοοειδών είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση στις αγελάδες που προκαλεί μειωμένη ποιότητα και ποσότητα γάλακτος, καθώς και οικονομικές απώλειες για τους κτηνοτρόφους. Τα αντιβιοτικά αποτελούσαν παραδοσιακά τη θεραπεία επιλογής, αλλά η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης μαστίτιδας που είναι ανθεκτική στα αντιβιοτικά προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία και προβληματισμό.

Στη μελέτη, οι ερευνητές διερεύνησαν τις δυνατότητες ενός νέου ομοιοπαθητικού σύνθετου φαρμάκου στη θεραπεία της ανθεκτικής στα αντιβιοτικά μαστίτιδας που εντοπίστηκε σε κοπάδι ζώων που εδράζεται στο Πανεπιστήμιο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι αγελάδες στην ομάδα που χρησιμοποιήθηκε ομοιοπαθητική θεραπεία είχαν βελτιωμένη διαχείριση της μαστίτιδας, χαμηλότερα επίπεδα στρες (μετρούμενα με τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα) και υψηλότερη ποιότητα γάλακτος σε σχέση με εκείνες στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Ενώ απαιτούνται μελέτες μεγαλύτερης κλίμακας για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα, η ομοιοπαθητική είναι σαφώς μια επιλογή που πρέπει να εξετάσουν οι γαλακτοπαραγωγοί που έρχονται αντιμέτωποι με την αντίσταση στα αντιβιοτικά, τη ζήτηση των καταναλωτών για ασφαλέστερα γαλακτοκομικά προϊόντα και την ανάγκη για πιο βιώσιμη γεωργία.

Περισσότερες πληροφορίες: